Hvad nu efter Muhammed?
17/3/2006

Nationens tilstand!
- Testrup Højskole skaber dialog efter Muhamed-tegningerne

I hele uge 12 står Testrup Højskole på gloende pæle i forsøget på at skabe et vendepunkt i krisen oven på Muhammed-tegningerne. Vi lukker dørene op for danske og udenlandske muslimer til en række foredrag og workshops, og tager en hel dag til Gellerupparken og holder åbent debatmøde med Multikulturel forening. Ugen rundes af med en stor offentlig konference lørdag 25. marts.

Udgangspunktet er en opfattelse af, at begivenhederne har spillet os en historisk chance i hænde for en ægte samtale mellem befolkningsgrupperne.

Ugen ser således ud:

Mandag 20.03: Religionsforskeren Inge Liengaard, AU og terrorforskeren Lars Erslev Andersen, SDU, holder foredrag på Testrup Højskole.

Onsdag 22.03: "Obo-aktivisten" Henrik Goldschmidt fra Det kgl. Kapel taler om sit muslimsk-jødiske forsoningsorkester, og skolen får i samarbejde med Krogerup Højskole besøg af ca. 50 unge muslimer fra Mellemøsten og Afrika.

Torsdag 23.03: Dagen foregår i Århusforstaden Gellerupparken i samarbejde med Multikulturel forening i Gellerup og rundes af med et stort offentligt debatmøde i Tousgårdsladen.

Lørdag 25.03: Heldagskonference med biskop Kjeld Holm, teologen Katrine Winkel Holm, Rabih Azad-Ahmad, formand for Multikulturel forening i Gellerup, Ahmed Akkari, imam, Mehmet Necef, kultursociolog, SDU, og Fahti El-Abed fra Demokratiske Muslimer. Alle deltagere skal i korte oplæg forholde sig til følgende tre spørgsmål:
1) Se fremad! Hvordan kunne du drømme om, at forholdet mellem befolkningsgrupperne skal være i fremtiden? 2) Hvor går grænsen for, hvad vi kan acceptere af hinanden? Kan vi blive enige om at være uenige om sådanne ting? 3) Kan vi lære noget af hinanden?

Lørdagens konference foregår fra 10.00 17.00 i Testrup Højskoles musikhus og er åben for alle interesserede.

link