Åbent hus og reception
24/3/2006

Lørdag den 1. april har Mårslet Skole 75 års jubilæum. Jubilæet vil i ugen op til den 1. april blive markeret på forskellig vis - bl.a. med åbent hus for alle interesserede fredag d. 31. marts og reception for bl.a. tidligere elever og medarbejdere samt andre samarbejdspartnere og interessenter samme fredag eftermiddag.

I anledning af jubilæet handler alting i øjeblikket om 1930’erne - dengang skolen var ny.
Børnene har mandag til torsdag temauge med 30’erne som den overordnede ramme.
Tirsdag den 28. marts og onsdag den 29. marts er der skolefest om aftenen for henholdsvis de små og de store elever. Festerne har også 1930'erne som tema - bl.a. med en musical, "Det er alligevel det samme", der knytter an til skolens første år.

Fredag den 17. marts åbnede en udstilling i skolens A-hus om Mårslet i 30´erne. Man kan se en lang række billeder om både Mårslet Skoles historie og Langballe og Hørret Skolers historie. Desuden er der lagt gammelt undervisningsmateriale frem, så både forældre og bedsteforældre måske kan finde de bøger, de lærte at læse, skrive og regne efter, da de var børn.
Udstillingen er lavet af lokalhistorisk samling og tre pensionerede lærere, og alle interesserede er velkomne til at slå vejen omkring skolens A-hus, hvor udstillingen er, og se med. Måske kan man samtidig være heldig at møde lærere og børn klædt ud som i 30'erne. Det er et meget stilfuldt syn på en moderne skole ...

Fredag den 31. marts vil der fra kl. 08.00 – 13.45 være åbent hus på skolen. Her vil alle med interesse i, hvad der sker på Mårslet Skole en næsten almindelig fredag, være velkomne til at komme og se, hvordan børnenes skolegang anno 2006 foregår.
Dørene til klasselokalerne vil være åbne, og man er velkommen til at komme og få et lille indblik i undervisningen i de forskellige fag .
Udover den normale morgensang kl. 08.00 i A-huset vil der blive sunget fødselsdagssang for skolen - akkompagneret af lærerorkestret. Det vil foregå efter ti-frikvarteret, hvor børnene klassevis med deres lærer mødes i skolegården til tale og underholdning.

Åbent hus-arrangementet er således ikke en traditionel forældredag, men møntet også på eksempelvis byens andre borgere, bedsteforældre, pressen - og naturligvis skolens forældrekreds.
Der vil ikke blive sat stole op, men alle døre vil være åbne.
Det henstilles, at man undlader at køre i bil, da der kun er begrænsede parkeringspladser ved hallen, som er det eneste sted, der må parkeres.

Jubilæet markeres senere på dagen med en reception i skolens kantine. Den finder sted i tidsrummet kl. 15.00 – 17.00. Skolen håber bl.a. at se tidligere medarbejdere, nuværende samarbejdspartnere og andre interessenter - samt forhåbentlig mange gamle elever.

Jubilæumsarrangementet slutter om aftenen med en fest for skolens personale, tidligere medarbejdere, skolebestyrelsen og Mårslet Skoles venner.

Der er i forbindelse med jubilæet fremstillet en plakat af kunstneren Cato Thau-Jensen, som kan købes for 25 kr.

link