Godt år i Brugsen,
26/4/2006

Mårslet og Omegns Brugsforening lever og klarer sig godt, selv om Fakta ikke bare er kommet til byen, men endda er rykket ind i Brugsens allernærmeste omgivelser.

Det var hovedbudskabet fra formanden, Lars Berggren Rasmussen, til de godt 60 deltagere i aftenens generalforsamling.
Brugsen, som har godt 1.300 medlemmer og 20 ansatte (11 fuldtidsstilinger), kan fejre 120 års jubilæum i september - og på fast økonomisk såvel som kundemæssig grund.
Brugsen har haft en omsætning på godt 33 mio. kr. - en smule mindre end i 2004, hvor der var 53 uger mod 52 uger i 2005. Den ekstra uge betyder en del, gjorde Lars Berggren Rasmussen gældende.
Året sluttede med lige knap 1 mio. kr. i overskud. Det er blevet lagt i en reservefond.

I beretningen hæftede Lars Berggren Rasmussen sig ved en række detaljer fra året, der gik. Brugsen plejer med omhu sin kundekreds ved en række arrangementer, og man sætter en ære i at tilbyde foreninger mv den service fx at stille bokse til afstemninger op i indgangspartiet. Det er noget, der især bliver bemærket, fordi Fakta har givet afslag på tilsvarende anmodninger et par gange.

Parkeringsarealet er meget omdiskuteret - kunderne brokker sig over, at der er for lidt plads. Det har gjort indtryk på bestyrelsen, kunne man høre. Bestyrelsen overvejer sagen.

OK-tanken har haft et stigende salg i 2005, selv om prisen på benzinen også har været stigende. Benzinsalget har været et godt aktiv, men OK har netop meddelt, at det er slut med at yde økonomisk bidrag til, at butikkerne lokalt kan gå ind i priskrige. Det betyder, at det også er slut med priskrig i Mårslet - og hvad det betyder for salget i Mårslet, hvis priskrigen fortsætter andre steder, kan man kun gisne om.

Fakta har ikke gjort Brugsen skade, var budskabet. Tvært imod har det vist sig, at to dagligvarebutikker sagtens kan trives dør om dør. Men Fakta vil på længere sigt formentlig påvirke Brugsens sortiment. Det viser sig nemlig, at salget af discount er gået ned i Brugsen, mens efterspørgslen af de mere luksusbetonede varer er på vej op.
Har man forslag og ønsker vedr. sortiment, skal de rettes til uddeler Jesper Nielsen, fortalte Lars Berggren Rasmussen.

To medlemmer af den hidtidige bestyrelse ønskede ikke genvalg. Det var Inge Johansen og Svend-Ove Christensen.
Bestyrelsen havde selv fundet et par afløsere. De blev valgt. Det var Lisbeth Albertsen og Ulla Henriksen.
Ny suppleant i stedet for Henrik Johansen blev Svend-Ove Christensen.