Nyt senior-initiativ:
2/5/2006

I Mårslet er der omkring 1.000 seniorer. Det er den primære målgruppe for et nyt initiativ i Mårslet Aftenskole.
Seniorerne og grænsen definerer man sikkert selv - er i morgen eftermiddag inviteret til et møde, hvor tanken både er at skabe nye netværk og nye initiativer.
På mødet vil Mårslet Aftenskole præsentere flere nye kursusplaner. Jørgen Lauritsen er ekspert i computerbehandling af digitale billeder, og det vil han gerne lave et kursus i. Tidl. politiker Harald Westergaard Andersen vil lægge op til et historisk emne. I alt vil der blive afviklet fem oplæg om nye kurser. Et sjette er programsat, men oplægsholderen har måttet melde sig syg.
Desuden mener Bent Bauning, aftenskolens leder, at den seniordans, der blev nedlagt for et par år siden, muligvis komme i gang igen.
Bent Bauning håber også, at de cirka 50 deltagere i mødet vil finde sammen i nye netværk. En ældre dame har f.eks fortalt, at hun var ked af, at der ingen bogbus var i Mårslet mere, fordi hun havde svært ved at komme til Tranbjerg. Måske kan hun denne aften finde en at køre med, håber Bent Bauning.
En anden har ytret ønske om helt enkelt at bruge mødet til at finde nogen at gå tur sammen med:
"Man kan jo godt forestille sig, at nogle af de nye seniorer i bofællesskaberne faktisk ikke kender så mange i byen", som Bent Bauning siger. Han er også leder af aftenskolen i Tranbjerg, og her er der forholdsmæssigt mange flere seniorer, der tager del i aftenskolens aktiviteter.

Skulle der dukke nogen op ved mødet i morgen, som ikke har opdaget, at de skulle tilmelde sig af hensyn til kaffe og kage, så vil de bestemt ikke blive afvist, lover Bent Bauning.

link