Nye beregninger
26/6/2006

Hvad er konsekvensen, hvis udbygningen af Mårslet går så stærkt, som det i øjeblikket ser ud til, og som Fællesrådet i Mårslet taler så meget om…
Det har Økonomisk Sekretariat på Århus Kommune nu regnet på.
Anledningen er bl.a. den sidste indsigelse, Fællesrådet har sendt ind i forbindelse med lokalplanforslag 762. Den handler om det kommende udbygningsområde ved Nymarksvej.
Økonomisk Sekretariat henviser desuden til, at prognoserne har været diskuteret på et møde med repræsentanter for Fællesrådet og det nye børn- og ungeudvalg.

Den nye beregning tager udgangspunkt i, at hvad der kan bygges og sælges – det bliver bygget og solgt.
Omsat til prognosesprog betyder det, at man nu regner på en mulig årlig tilvækst på 150 familieboliger pr. år i seks år i stedet for de 60 boliger, der stod angivet i den sidste prognose fra starten af 2006.

Konsekvenser på skoleområdet: Hvis tilvæksten bliver så stor og kommer så hurtigt, vil skolen vokse til 1.013 elever i 2011. Den sidste prognose, baseret på en årlig tilvækst på 60 boliger i prognoseperioden, sagde 795 skolebørn i 2011.

Konsekvenser på området "førskolebørn": Hvis tilvæksten bliver 150 familieboliger pr. år i seks år, vil antallet af førskolebørn vokse med små 100 – fra ca. 375 børn, som den sidste prognose sagde, til 469.

Økonomisk Sekretariat slår fast, at de nye tal ikke er udtryk for, at der her og nu foreligger en ny prognose. Den bliver nemlig først udarbejdet hen på efteråret – Økonomisk Sekretariat går i gang i september. Men måske kan man betragte tallene som et hint om, i hvilken retning den næste prognose kommer til at bevæge sig…