Tidstypisk fokus
6/8/2006

Årets byfest afvikles en fast weekend i august - i år med en tyvstart onsdag d. 16. august, men ellers med et fyldigt program fra torsdag d. 17. til og med søndag d. 20. august.
Byfesten, der for blot få år siden var en forholdvis lille aktivitet, der alene foregik på boldbanerne, har siden været under en stor udvikling, og der kommer stadig nyt til. Strømpilen går én vej: Mod motionsaktiviteter. Sidste år var nyheden et motionsløb: Mårslet Run & Walk. Det er udviklet i år, så der kan løbes både på en fem- og en 10-km. rute.
Men i år bliver Mårslet centrum for endnu to nye aktiviteter.
Den ene er et seniorcykelløb, der finder sted onsdag kl. 14.
Det andet er et holdcykelløb for klubfolk fra det meste af Jylland. Mårslet Cykelmotion har fået tildelt et af DCU's løb. Det strækker sig over 30 km., og der cykles på hold á fire, hvor meningen så er, at man - "super-motionisterne", som de kalder sig selv - skiftes til at "trække" og støtte hinanden.
Hvor mange deltagere, løbet får, ved Mårslet Cykelmotion ikke endnu. Der er først tilmelding en uge før.
Holdcykelløb er en relativt ny forteelse i Jylland, men det har været afviklet mange år på Sjælland.
Mårslet Cykel Motion opfordrer til, at byens borgere stiller op og støtter de lokale ryttere.

I alt finder der fire cykelløb sted i løbet af byfesten. Først seniorcykelløbet onsdag, dernæst børne- og ungdomscykelløbet torsdag aften med start ved Kildevang. Det store familiecykelløb fredag aften har start ved HalHuset. Der cykles ad to ruter på ca. 15 km. og ca. 25 km. Der er et mindre startgebyr. Familiecykelløbet er normalt en af byfestens rigtigt store aktiviteter.

For dem, der ikke vil eller kan cykle, er der masser af andre motionsarrangementer at tage del i. Man kan gå med på en historisk byvandring i den gamle bydel fredag aften kl. 19. Man kan kombinere motionen og musikken på et stort byfestbal lidt senere fredag aften i skolens kantine. Lørdag eftermiddag kan man som nævnt løbe eller gå ad to ruter på hhv. 5 eller 10 km. på Run & Walk - start på boldbanerne. Man kan gå Giber Å-march fra HalHuset til Vilhelmsborg og retur - start søndag kl. 11. Eller man kan vælge at fornøje sig med et spil pétanque fredag aften ved HalHuset.

Blandt byfestens øvrige programpunker kan nævnes bankospil i skolens kantine, taverna i Bomgårdshaven, friluftsgudstjeneste søndag formiddag i Bomgårdshaven, Cirkus Krone søndag på boldbanerne, samt Mårslet-mesterskaberne i skak. De afvikles på HalHusets hems fredag aften, og har man lyst til at tage udfordringen op, dukker man bare op og melder sig til på stedet.
Et andet stort publikumshit er lørdagens kræmmermarked i Bomgårdshaven.

Byfestens fulde program husstandsomdeles i næste uge. Du vil også kunne finde de enkelte programpunkter og nærmere omtale i kalenderen.