Modigt eller helt tosset?
26/9/2006

Var Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed et modigt forsvar for ytringsfriheden eller en bevidst latterliggørelse og hån mod et religiøst mindretal?
Selv om emnet nærmest er blevet verdenspolitisk, er det også lokalt. To centrale aktører på debatscenen henholdsvis bor i Mårslet og har boet i Mårslet - og de stiller nu op til en lokal debataften.
De to er journalist på Jyllands-Posten Kim Hundevadt, som er medforfatter på bogen "Provoen og Profeten," som udkom i maj - og professor i teologi på Københavns Universitet Niels Henrik Gregersen, som er medforfatter på bogen "Gudebilleder". Niels Henrik Gregersen har tidligere boet i Mårslet.
De to repræsenterer hvert deres synspunkt. Kim Hundevadt mener, at det var rigtigt at trykke tegningerne som led i en nødvendig debat om ytringsfrihed og en voksende selvcensur i forholdet til islam.
Niels Henrik Gregersen mener omvendt, det var forkert at trykke tegningerne, som efter hans opfattelse burde straffes med dagbøder til avisens redaktører.

Debataftenen finder sted onsdag d. 27. september i Sognehuset, Obstrupvej 4. Lektor Ole Davidsen, Århus Universitet, er sat ind som mødeleder. Der indledes kl. 19.30.
Entréen på 50 kr. dækker et kaffebord i pausen.