Ro på skolen igen
4/10/2006

De sidste dage har været turbulente på Mårslet Skole.

Torsdag holdt lærerne fagligt møde de første to timer. Det var børnene blevet adviserede om via brev, så kun to børn mødte frem - plus trafikvagterne, der hjælper de små med at komme over vejene rundt omkring skolen.
Da lærerne gik i arbejde igen, blev det meddelt på skolens hjemmeside.
"Ikke alle børn mødte op, med størsteparten kom faktisk", fortæller skoleleder Bodil Hvid, som i situationen har haft stor glæde af at kunne kommunikere hurtigt med forældrene via skolens hjemmeside.

Fredag morgen var den imidlertid gal igen. Bodil Hvid blev ringet op hjemme, at hun kunne vente at blive mødt af en elevblokade, når hun kom til Mårslet.
Det gjorde hun ganske rigtigt, men blokadevagterne åbnede ret hurtigt både for dørene, så de yngste kunne komme ind, og for forhandlinger med skoleledelsen. Det resulterede i, at der stort set var normal undervisning kl. 9.

Mandag fik Bodil Hvid først besked fra lærerne om, at de ikke agtede at strejke tirsdag, og senere på dagen en melding fra børnene, at de så til gengæld ville lave blokade tirsdag.
Denne gang havde Bodil Hvid mindre succes med dialogen med de aktionerende børn og unge, og det lykkedes ikke i første omgang at få dem til at åbne dørene for de yngste. Men Mårslet Skole er meget svær at blokere, fordi der er så mange indgange, så både lærere og børn kunne sive ind i et sådant omfang, at morgensangen i A-huset kunne gennemføres næsten som normalt.
Undervisningen startede tirsdag morgen med forholdsvis få børn i de store klasser, men kl. 9 var der undervisning for dem, der ville have det.

I dag onsdag er det kun SFO, der er strejkeramt. Det vil den være i første omgang frem til og med fredag eftermiddag. Der vil blive informeret fredag eftermiddag eller hurtigst muligt på skolens hjemmeside om det videre forløb i SFO.

link