Flot revy tager pynten
5/10/2006

Hvis man tror, at folk i Mårslet er lige så fine på den, som de statistisk set er rige, så skal man bare lægge vejen om ad den lokale revy, der i aftes havde premiere i Borgerhuset. Den piller pynten af borgerligheden på en rigtig charmerende måde.

Vinsmagningerne i Brugsen de må få udsolgt næste gang, hvis det bare tilnærmelsesvis går lige så muntert for sig som i revyens version. Det er meget underholdende.
Det nummer, der handler om loppemarkedet, er også en ren perle. Det sjove er måske især, at revyteksten ikke lægger ret mange procenter oven i virkeligheden, som denne sommer var ret absurd.

Ellers handler det som sædvanlig om kongehus og røgelse, om huspriser, om forældre, der partout skal køre deres børn i skole, om de mange webergriller og hvad man griller på dem på Gyldenkronesvej - og så naturligvis om Finn Smerup, som var formand for Fællesrådet for efterhånden nogle år siden, men som aldrig tilsyneladende - slipper ud af revyen. Det må være en glæde at have sat sit præg så markant på byen, at man bare bliver ved med at have plads i revyen.

Den gamle kiosk, som har stået tom i godt et år, får også en kærlig eller måske bare ærlig - kommentar om at ville konkurrere om højden med kirketårnet. Ligesom skolens nye "projekt busbørn" har fundet vej ind i en tekst om samfundssind og "at have nok i sit eget".

Der er i alt 25 numre på programmet samme antal, som revyen har år på bagen. En del af dem er små, fjollede gags, som alene tjener det formål at underholde og så løfte antallet af numre til 25. Men det virker godt, og helheden er en herlig forestilling, der til fulde opfylder formålet for en lokal revy: At sparke lidt til den lokale selvhøjtidelighed.

Formålet er i øvrigt udvidet en anelse i år. Revyen kommer omkring Hal2 i et par numre, og i det ene samler syngepiger ind til hallen. Pengene overdrages til halgruppen ved en event senere på efteråret.

Bag hele herligheden står revygruppen "105 gram blandet". På scenen er otte skuespillere, der iblandt tandlæge John Grege Andersen, der sprang til for få uger siden, da en anden skuespiller blev syg. Det ser man ikke John Grege løfter opgaven med glans.
I alt 27 mennesker har bidraget med tekster, pr-arbejde, scene, musik og lys. Det skal bemærkes, at scenen i anledning af 25-året har fået et stort løft.
God fornøjelse til publikum de næste dage revyen spiller torsdag, fredag og lørdag aftener med.

link