Boliger sælges kun trægt
27/1/2007

Salget af ejerlejligheder i Århus er gået i stå, og når folk ikke kan komme af med deres ejerlejlighed, køber de ikke deres første fritliggende hus.
Det er en af de forklaringer, ejendomsmæglerne har på, at salget af boliger også er gået i stå i Mårslet.
For fire år siden bredte en lille panik sig, da der var hele 27 boliger til salg i Mårslet.
Nu er der 130. Og de bliver kun solgt trægt. Men panik er der ikke, fordi "hele markedet er trægt", og Mårslet klarer sig hverken værre eller bedre end markedet som sådan, forlyder det.
En lille rundtur til nogle af ejendomsmæglerne giver følgende status:

Damgårdshusene det nyeste projekt i den sydligste udkant af byen. Ejendomsmægler Eva Høgh har sat salget af de 24 boliger i bero, og hun vil ikke forsøge igen før i april.
"Der skete for lidt, det skal ikke være nogen hemmelighed, men det er vist den almindelige opbremsning, der gør sig gældende også her. Men hvis ikke køberne melder sig, laver vi formentlig projektet om til seniorboliger det er der efterspørgsel på. Der er en meget stor målgruppe."

Rækkehuse på Nymarks Allé 19 i alt. Ejendomsmægler Else Berg har solgt de 11 af dem, men det har taget et stykke tid. Firmaet er dog særdeles fortrøstningsfuldt. Boligerne er nemlig ved at blive bygget, og det er lettere at sælge boliger, der er under opførelse, end projekter.
Køberne er en meget blandet kreds af mennesker, oplyses det unge med børn, enlige og ældre.

Regnbueparken på Nymarks Allé 72 boliger i alt, opføres i tre etaper, Nybolig er i gang med at sælge og opføre første etape på 27. 12 er solgt, men salget har ligesom med Damgårdshusene været sat på stand by mht markedsføring:
"Det er klart, at når man bygger 500 boliger så hurtigt, vil det være svært at sælge alle 500 på en måned. Men det går udmærket der er stadig mange, ikke mindst børnefamilier, der gerne vil bo i Mårslet. De fritliggende huse, vi har solgt, har vi næsten alle solgt til børnefamilier," lyder det fra Nybolig. En anden markant kundegruppe er seniorer.

Toften 17 andelsboliger på Nymarks Allé også her går det langsomt. Toften, etape I med 14 boliger, er under opførelse og er solgt. Det er Toften II, der i øjeblikket er til salg.
Arne Hansen, Home, oplyser desuden, at "omsætningshastigheden" på de lidt ældre huse i Mårslet er blevet længere:
"Det er bestemt ikke umuligt at sælge gamle huse, men der er stadig en tendens til, at man vil have lidt mere, end naboen fik i foråret," siger han - og det er svært.

Danbolig og Estate Mæglerne har solgt 11 af i alt 28 andelsboliger på Mustrupvej siden slutningen af november. Danbolig bekræfter, at de såkaldte "liggetider" på brugte huse i Mårslet er lidt længere end for et år siden:
"Man skal sætte sit hus til salg i bedre tid end for et år siden. Vi har vel en gennemsnitlig liggetid på tre-fire måneder hvilket betyder, at noget bliver solgt på en uge, andet tager ½ år."