Stor tilslutning
21/7/2007

I Mårslet Syd har 50% af beboerne takket ja til tilbuddet om at få lagt fibernet ind i huset. (I Saksild var tallet 80%).

I april blev borgerne i Mårslet Syd og Saksild tilbudt tilslutning til det nye fibernet, der, som navnet antyder, består af optiske fiberkabler, som hurtigt kan transportere meget store datamængder.
Bag tilbuddet stod elselskabet Østjysk Energi i Odder, som i løbet af de næste 10 år vil udrulle fibernet til alle forbrugerne i området.

'Resultatet er meget tilfredsstillende, og vi er glade for, at så mange forbrugere slutter op om fibernettet og har valgt os som leverandør af internet, tv og telefoni. Etableringen af fremtidens informationsmotorvej er et meget spændende projekt, og med resultatet i de to områder har vi fået en rigtig god start' - fortæller direktør Klaus Hansen, Østjysk Energi.

Østjysk Energi er allerede begyndt nedgravningen af fibernet i Mårslet Syd og Saksild, og de første kunder forventes tilsluttet i juli. Først skal tomrør graves ned i området og ind til de enkelte husstande. Herefter blæses der fiberkabler gennem tomrørene, som føres ind i huset, hvor der opsættes en hjemmecentral, som giver adgang til faciliteterne i fibernettet.

'Fiber til alle' er titlen på Østjysk Energis plan for at udrulle fibernet til samtlige 54.000 forbrugere i området inden 2016. Som titlen antyder, er fibernettet ikke forbeholdt storbyerne, men skal ud til alle forbrugere.

'Fibernettet vil give området et løft ind i informationssamfundets superliga. Det er unikt, at vi både udruller til by og land. Mange forbrugere i landområderne syd for Mårslet og i udkanten af Saksild, som aldrig før har haft adgang til kabel-tv eller hurtige internethastigheder, får inden længe en teknologi til rådighed, som overstiger det, man kan få i selv de tættest befolkede områder i Danmark' - siger Allan Werk, bestyrelsesformand i Østjysk Energi.

'Udrulningen af fibernet vil give forbrugerne mere at vælge imellem, når det gælder internet, tv og telefoni. Det vil samtidig understøtte erhvervsudviklingen, da området vil blive mere attraktivt for især videnstunge virksomheder, ligesom det bliver meget nemmere at etablere meget velfungerende hjemmearbejdspladser' fortsætter Allan Werk.

Produkterne, som de kommende kunder kan se frem til, leveres af Profiber, som er et samarbejde mellem Østjysk Energi, TRE-FOR og Energi Horsens. Profiber kan levere internethastigheder, som lige nu går op til 20/20 Mbit/s, og som samtidig er symmetriske, dvs. at man modtager og sender data med samme hastighed.

Båndbredden åbner for en række muligheder, herunder billig IP-telefoni og IP-TV med kanaler i HD-kvalitet, mulighed for at leje film via fjernbetjeningen, gå på internettet via fjernsynet og meget mere, oplyser Østjysk Energi.

link