Tiden op til jul i Mårslet
2/11/2007

Rundt omkring os er juleforberedelserne godt i gang, de første julekataloger er dumpet ind brevsprækken. For at få et nogenlunde overblik om tiden op til jul, er her en tidlig oversigt.

Hvis man er til julehygge, får man en travl tid i 8320 Mårslet, for at nå alle byens julearrangementer op til 1. adventssøndag, skal man faktisk kunne være to steder på en
gang. Optakten til juletiden starter egentlig op allerede lørdag 3. november, hvor de grønne spejdere præsenterer årets lokale julemærke. Det foregår i indgangspartiet i SuperBrugsen, pris 25,- kr. pr. ark.
Når vi så kommer hen til lørdag 24. november starter julearrangementerne for alvor op, for netop den dag afholder Lokalcenter Kildevang deres traditionelle julemarked. Et marked der altid er velbesøgt, og det er fra 13.30 til 15.30.
Samme dag er der julehygge i stationsbygningen hos Lotte Winther, for børn og forældre. Dagen efter - søndag den 25. - kan man komme til julestue i Mårslet Kunstskole, der nu holder til på Hørretvej 61. Mellem 10 og 17 kan man male årets julegave, lave julepynt og drikke kaffe og gløgg.
En god tradition i byen er julesnapsen fra Mårslet Brændevinslaug, og i år bliver den præsenteret torsdag 29.november i Superbrugsen.
Fredagen før adventsmåneden, den 30. plejer de grønne pigespejdere at sælge adventslys og juledekorationer foran SuperBrugsen.
Lørdag den 1. december går det rigtig løs. Vi går jo ind i julemåneden. Mårslet Borgerhus lægger ud med boder og julestue, både ude og inde. Nisser, adventskranse og adventslys og Lokalhistorisk forening sælger her de nyeste udgivelser. Det er mellem 10 og 17. Om søndagen gentages det hele. MEN MENů. Lørdag 1. dec. sker der noget. Byens juletræ tændes på pladsen foran kirken. Årets mårsletter Ellen Albæk tænder træet, julemanden dukker op med slik til børnene, og bagefter synger vi sammen julen ind i Mårslet kirke. En god måder at komme i julestemning på.
Torsdag 6.dec. arrangerer Menighedsrådet og Hyggeklubben adventsmøde for de ældre i sognehuset, - man begynder i kirken kl. 14.00
2. weekend i advent, 8. og 9. dec. har spejderne deres julemarked med salg af juletræer, i og foran spejderhuset på Obstrupvej overfor skolen. Kl. 10 - 15 begge dage.
Lillejuleaften plejer der at være Gensynsfest i HalHuset. Forhåbentlig også i år.
Når så julehøjtiden indtræffer den 24. og der falder ro over det hele, åbner kirken dørene, og har den 24. dec. 4 korte julegudstjenester før juleaften stunder til. Mød her i rigtig god tid. der er mange der vil i kirke den dag. Både herboende og gæster.

Noget kan være glemt, men dette er skrevet efter bedste evne, efter granskning og opslag.
God fornøjelse og glædelig jul
KC

email