Evalueringskulturen
10/3/2008

Torsdag aften den 13. marts får Testrup Højskole besøg af Karen Lisa Salamon, antropolog og forfatter til en af de mest vedkommende samfundsdebatterende bøger i de senere år. Det er bogen "Selvmål", som er en hudflettende analyse af samfundstilstanden i det moderne Danmark.
Samfundet lider, mener hun, af en fortærende evalueringssyge, der med sine test og dokumentationskrav og rapporteringer hviler som en tung dyne over hele samfundet og skaber en tilsvarende mangel på virkelyst og arbejdsglæde i samfundet. Fra politik og sygepleje til familieliv og folkeskole. Alle steder gennemsyres arbejdslivet af smileys, stregkoder og standarder. Vi har
uden videre diskussion taget erhvervslivets management-tankegang til os og efterhånden opbygget et samfund, hvor måling, regnskab og kontrol er blevet de vigtigste styringsredskaber. Det er der ikke kommet særlig meget godt ud af, mener Karen Lisa Salamon tværtimod.
Karen Lisa Salamon vil i sit foredrag give en lang række eksempler på den moderne evalueringssyge. Efter foredraget er der i bedste højskolestil kaffebord og diskussion.
Der indledes kl. 19.30, og entreen på 50 kr. dækker også et kaffebord.

link