Skak for voksne efter
12/3/2008

Mårslet Skakklub ved at opstå som en anden Fugl Fønix efter i et årti at have værnet om og næsten været synonym med en særdeles stærk skoleskak. I morgen - torsdag aften - mødes alle interesserede i skolens SFO, og så "ser vi på muligheden", som den mangeårige formand Tage Refsgaard siger.
En del af den nye kreds af interesserede er de drenge, der igennem årene er blevet kørt igennem skoleskakken. Flere af dem har først spillet skoleskak i de "gyldne" år, da Mårslet var med både til DM og NM. Siden er de fortsat i Viby Skakklub og har taget del i skoleskakken som trænere. Nu er flere af dem klar til at fortsætte i regi af Mårslet Skakklub.
Da skoleskakken startede, hentede den alle materialer og den nødvendige organisationen hos Mårslet Skakklub. Det var i regi af voksenskakken, at man var i stand til at deltage i turneringer og mesterskaber.
Mårslet Skakklub værner stadig om en aktiv skoleskak - men den er noget mindre end i storhedstiden for 5-10 år siden, da klubben havde 40-50 særdeles dygtige børneskakspillere.
Grundstammen i skoleskakken er en af SFO-pædagogerne, som har brugt utroligt mange timer på at lære børnene at spille skak.
læs skoleskakken historie - og se billeder - på vedhæftede link.
BiJ

link