Hastighedsmåling
7/5/2008

Idioter i trafikken kan man ikke gøre noget ved ej heller den bilist, der i starten af marts blev registreret med en hastighed over 110 km/h i en hastighedsmåling på Tandervej.
Flertallet passerede hastighedsmålingen med en noget mere hensynsfuld fart. Således blev gennemsnitshastigheden målt til 43,7 km. i timen. Den såkaldte 85 pct.-fraktil et udtryk for, hvilken hastighed 85 pct. af bilisterne har kørt under blev målt til 58,6 km/h.

Det er højt?
"Det kan man godt sige. Men det er ok, når man sammenligner med andre veje af samme beskaffenhed i kommunen. Og når man går ind bag tallene, kan man se, at der især bliver kørt for stærkt lørdag og søndag aften og nat," siger Anne Maribo Vinter, Trafik og Veje i Århus Kommune.

Hun fortsætter:
"Bilister skal altid køre efter forholdene. Gør de ikke det, er det en politimæssig opgave at standse det."
Lige nu er der ikke så meget at gribe ind over for. Trafikken på Tandervej er blevet afviklet med engles tålmodighed, siden en hastighedsmåler blev stillet op for et par dage siden. Desværre bliver den der ikke. Den skal videre til andre byer i den kommende periode men vil atter kunne vende tilbage til Mårslet til andre veje end Tandervej senere på året.
/BiJ