Mor efterlyser hjælp til
18/8/2008

Børn flyder ligesom vand - der, hvor vejen er kortest.
Derfor er rigtigt mange børn begyndt at bruge den nye sti, der krydser Hørretvej ved banen.
Men det er ikke uproblematisk, mener Dorthe Hviid, der bor på Langballevej og har ét barn på skolen, et mere, der skal starte næste år, samt et tredje barn, der går på en anden skole.
Hun opfordrer hermed - efter at have fået grønt lys hos skoleleder Bodil Hvid - andre forældre, der ligesom hun selv er bekymrede over børnenes nye skolevej, til at deltage i en ny vagtordning, der skal hjælpe børnene sikkert over den nye stikrydsning. En ordning i stil med den, der har kørt i næsten 10 år i midtbyen.
Efter at den nye sti er kommet, er den den mest naturlige skolevej for rigtigt mange børn fra Langballevej, Langballevænget og i et vist omfang Visbjerg Hegn.
Men Dorthe Hviid mener, vejen er farlig:
"Folk kører hurtigt, og der opstår ofte farlige situationer - f.eks. når en bil fra den ene side standser for at slippe børn over, mens trafikken fra den anden side ikke standser," fortæller hun.
Dorthe Hviid efterlyser 10-15 forældre, som vil deltage i ordningen. Med så mange familier skal man blot stille en morgen eller to om måneden.
Hun mener, det er urealistisk at få børnene fra området ned over den eksisterende vagt-sikrede ordning i midtbyen:
"Den nye sti er den naturlige skolevej. Og hvis børnene skal ned i byen, skal de faktisk trække deres cykler fra banen og ned til vagterne, fordi de ellers skal krydse Hørretvej på cykel på et ubehageligt sted," siger Dorthe Hviid.

Interesserede forældre kan kontakte hende på tlf. 2627 0424 - eller på vedhæftede mail.

/BiJ

email