Der kan stadig sælges
15/9/2008

Selv om der er bygget meget nyt på kort tid i Mårslet, så kan der stadig sælges både nye og brugte huse i området. Og prisfaldet er som andre steder – hverken større eller mindre, selv om man med omhu kan læse statistikkerne, så de siger det modsatte.
Det er konklusionen efter en lille rundtur til nogle af de ejendomsmæglere, der er store aktører på og kendere af markedet i Mårslet.
Lars Sidelmann, Danbolig i Beder, siger f.eks. om prisfaldet:
"Hvis man i det ene kvartal handler to nye projekter, så slår det ud i statistikkerne som en høj kvadratmeterpris i Mårslet. Men i næste kvartal handler man måske to ældre brugte villaer, som der ikke har været gjort ret meget ved siden 1970’erne. De påvirker statistikken den anden vej. Og når salget er faldet så meget, som det er, så påvirker det lille antal handler statistikken over kvadratmeterpriserne helt forkert."

Også hans kollega, Gert Skadhede i Nybolig i Højbjerg, afviser, at Mårslet skulle være præget af markant faldende kvadratmeterpriser, og han mener, at statistikken bliver udlagt fejlagtigt:
"Markedet i Mårslet har været oversvømmet af nye projekter, og det gør statistikken misvisende i forhold til det enkelte hus. At en del af de dyre huse – som projektbyggerier typisk er - ikke kan sælges, betyder jo ikke, at alt andet heller ikke kan sælges. Der er længere liggetider og faldende priser i Mårslet som alle andre steder i Århus, men intet er usælgeligt. der er stadig bevægelse i markedet, og der er stadig mange, der gerne vil bo i Mårslet. "
Lars Sidelmann og Danbolig har ikke flere af de dyre projektsalg i Mårslet – Gert Skadhede er til gengæld involveret i nogle stykker. Det er bl.a. Damgårstoften, et helt nyt projekt i den sydlige udkant langs Tandervej, samt Søparken, der har været ramt af en byggeskandale omkring udenlandske håndværkere. Gert Skadhede siger:
"Vi har solgt cirka 10 af første etape på 32 huse. Men projektet er ikke i salg nu, mens man skifter håndværkere. Tyskerne er sendt hjem nu, og der bliver sat et hold dygtige, danske håndværkere på."
/BiJ

link