Stor kulturpris
13/1/2009

Montanas Litteraturpris på 100.000 kr. uddeles fredag den 16. januar kl. 17 på Testrup Højskole. Prisen er ndstiftet af Dagbladet Information og Testrup Højskole og gives hvert år til et dansk værk, som inden for sin genre er fornyende, eller som formår at fremstille virkeligheden på en ny og overraskende måde. Den kan gives til skønlitterære udgivelser, essaysamlinger, fagbøger og biografier.

Kandidaterne til Montanas Litteraturpris er indstillet af en priskomite bestående af forfatter og højskolelærer Mads Eslund, kulturredaktør Peter Nielsen, kritiker Lilian Munk Rösing og forfatter og højskolelærer Christian Dorph. Prisen er sponsoreret af Montana Møbler A/S.

De nominerede er Christina Hesselholdt, Helle Helle, Das Beckwerk,Lars Frost, Niels Frank og Kristian Bang Foss

Uddelingen af litteraturprisen er afslutningen på en stor litteraturuge, "Tag og Læs", i Testrup. Kandidaterne til litteraturprisen gennemgås, og en række foredragsholdere og paneldeltagere optræder - blandt dem forfatteren Søren Ulrik Thomsen, professor Carsten Thau, kritikerne Erik Skyum-Nielsen, Lars Bukdahl og Lilian Munk Rösing. Om aftenen kan kursusdeltagerne møde bl.a. Helle Helle, Lone Hørslev og Preben Major Sørensen.
/Testrup Højskole / BiJ

link