Litteraturpris gik til
16/1/2009

Forfatteren Niels Frank modtog fredag den 16. januar Montanas Litteraturpris for 2008 på 100.000 kr. Overrækkelsen af prisen fandt sted på litteraturseminaret Tag og læs! På Testrup Højskole kl. 17.00.

Prisen blev tildelt Niels Frank for digtsamlingen Små guder (55 s., Gyldendal, 2008), hvori han med dommerkomiteens ord:

" med den intime og direkte henvendelse som gennemgående formkoncept gennemspiller en lang række stemninger ømhed, vemod, sorg, melankoli, undren, vrede, indignation og med en suveræn beherskelse af sine poetiske virkemidler lader hver linje sparke den næste af sted, så resultatet bliver en vidunderligt frigjort skrift kendetegnet ved såvel høj energi som intellektuel præcision. Poesi af denne art er ny på dansk, hvorfor komiteen blandt de seks nominerede kandidater i enighed vil fremhæve denne som den, der bedst lever op til kriterierne, idet disse jo foreskriver, at prisen netop skal gives til et værk, "som inden for sin genre er fornyende, eller som formår at fremstille virkeligheden på en ny og overraskende måde"."
/Testrup Højskole

link