Lokalhistorisk forening
1/3/2009

Mårslet Sogns lokalhistoriske Forening fejrer fredag 6/3 sit 25 års jubilæum.
Foreningen blev stiftet i forlængelse af et lokalhistorisk kursus under Mårslet Aftenskole. Jørgen Grauengaard Andersen, Hørret, var læreren på kurset, og han fik efter kurset sendt denne meddelelse ud:
"Til deltagere fra aftenskoleholdet i egnshistorie.
Sidste mødeaften i denne sæson er Onsdag d. 1/2 - 84 kl. 19.00. Der er mødested på egnsarkivet, hvor vi efter etablering af støtteforening vil holde afslutningsfest. (Anders sørger for øl og vand og pigerne kommer med (kaffe) kage. Egnsarkivet giver kaffen".
I dag er foreningen støttekreds for et egnsarkiv, som på smukkeste vis er ført op i nutiden med en stor hjemmeside med masser af sjove og interessante informationer og mange billeder. Det betyder, at slægts- og lokalhistorisk interesserede kan sidde hjemmefra og fordybe sig - enten fordi det ganske enkelt er sjovt, eller fordi man forsker.
Skal man besøge selve arkivet, kan man enten møde op i den relativt begrænsede åbningstid, nogle timer den anden onsdag i hver måned - eller benytte sig af en udstrakt service, der betyder, at man telefonisk kan kontakte et medlem af foreningen og få lov at kigge ned på andre tidspunkter.
Jubilæet markeres med en reception fredag 6/3 fra kl. 14. Senere på eftermiddagen er der generalforsamling. Den glider over i en festmiddag for foreningens medlemmer.
/BiJ

link