Stjernetræf på Testrup
19/4/2009

Der er lagt op til en særlig oplevelse, når Testrup Højskole indbyder til nordisk jazz af bedste skuffe med den meget eftertragtede islandske saxofonist Sigurdur Flosason.
Sigurdur Flosason er en af Islands mest succesrige og betydningsfulde jazzmusikere. Han har udgivet 8 cd’er i eget navn og har gennem tiden modtaget flotte anmeldelser for sine koncerter og indspilninger, ligesom han ofte er blevet sammenlignet med toppen af europæiske saxofonister. I 2000 og 2006 blev Flosason nomineret til Nordisk Råds Musikpris.
Denne aften akkompagneres han af en dansk supertrio: Jørgen Emborg, piano, Morten Ramsbøl, bas og Kristian Leth, trommer.
Jørgen Emborg har i mere end 25 år været en af de mest markante komponister inden for jazz i Danmark. Hans elegante og sangbare melodier er blevet rost meget, og såvel nationalt som internationalt har han spillet sammen med en lang række af jazzens store navne.
Bassisten Morten Ramsbøl og trommeslageren Kristian Leth er blandt de få unge musikere på den danske jazzscene der har stor international succes. De har turneret og indspillet med navne som Cæcilie Nordby, Ulf Wakenius, Niels Lan Doky, Lars Janson, Scott Hamilton, Benny Golson o.m.a.

Onsdag den 29. april kl. 19.30
Se de praktiske detaljer i Kalenderen. Se et foto af Sigurdur Flosason via linket.
/HOK/TH

link