Rådmand taler i Mårslet
17/5/2009

Grundlovsdag er der i Mårslet tradition for, at byens borgere, børn såvel som voksne, samles i Mårslet Borgerhus' have. Det er Borgerhuset, der er vært, og med tiden har bestyrelsen fåeet udviklet grundlovsdag til at være en fin lille lokal fest-dag - nu også med kunst. Årsts nyhed er således, at Steen Jonassen, en kunstner fra Tranbjerg, udstiller sine malerier i Borgerhusets sal.

Kernen i arrangementet er grundlovstalen og den efterfølgende musik - Kolling og Lillebror, et af byens ultimative fest-band - ikke mindst kendt for kendingsmelodien "Volvo B18".

En nyskabelse, der er et par år gammel, er "Speakers Corner" - en åben talerstol, hvorfra alle kan byde ind med relevante input til forsamlingen.

I år er der muligvis flere, der kan lade sig lokke af Speakers Corner end sædvanligt. Dagens grundlovstaler er nemlig Peter Thyssen, den radikale rådmand for teknik og miljø. Hans forvaltning har stået for skud i mange sammenhænge i den valgperiode, der nærmer sig sin afslutning. Speakers Corner ligger umiddelbart før grundlovstalen.

Dagens program ser ud som følger:
Kl. 11.00 Dørene åbnes for Kunst i Borgerhuset.
Kl. 13.00 Børnenes MGP
Kl. 13.30 - 14.00 Speakers Corner
Kl. 14.00 Mårslet-sangen
Kl. 14.15 Grundlovstalen v. rådmand Peter Thyssen.
Kl. 15-16.30 Kolling og Lillebror

Kunstudstillingen åbner kl. 18 dagen i forvejen.
/BiJ

link