Nyt kirkespil i Mårslet -
18/5/2009

Foreningen Åben Himmel, der i 2002 stod for et stort og meget succesombrust kirkespil i Mårslet - "Legenden om de tre ringe" - har nu et nyt stykke på vej. Det er "Galilæerens skygge", baseret på en roman af den tyske teolog Gerd Theissen og omdannet til et skuespil af den herboende dramatiker Ann Sofie Oxenvad.
Et markant træk ved de kirkespil, som Åben Himmel har opført, er, at de har en professionel instruktør på. Det er denne gang Jakob Sheppard Hermann, der er uddannet fra Rytmisk Musik Konservatorieum. Han har bl.a. undervist på en række efter- og højskoler og Silkeborg Seminarium.

"En jødisk købmand bliver taget til fange af romerske soldater, og han bliver tvunget til at spionere mod oprøreren Jesus..." - sådan lyder optakten til skuespillet, som bliver til i samarbejde mellem Åben Himmel og menighedsrådene i Århus Søndre Provsti, dvs menighedsrådene i 16 kirkedistrikter. Spilletider fremgår af foreningens hjemmeside på vedhæftede link.

På et møde 26. maj kan man vise sin intersse for at være med. Forestillingen er et stort "set up", og der skal bruges folk både på og bag scenen, i koret, til at sy kostumer, hjælpe med sminkning osv. Og som det hedder på foreningens hjemmeside om en sideeffekt af teaterarbejdet:
"Man hilser altså lidt anderledes på hinanden i Brugsen mange år efter, når man har frosset i tynde kostumer bagved kirkeorglet sammen ..."
/BiJ

link