Veterantog i Mårslet
16/6/2009

1880'erne var en hektisk tid i Mårslet. I starten af årtiet bestod byen ikke af ret meget andet end en kirke, en skole, en smed og nogle få gårde. Men 19. juni 1884 åbnede banen, året efter fik byen et andelsmejeri, så kom Brugsen, og dermed var grunden lagt for helt nye muligheder.

Banen, som var med til skabe de nye muligheder, har altså 125 års jubilæum om få dage. Det markeres på forskellig vis. Mest visuelt er uden tvivl de damptog fra Mariager-Handest Veteranjernbane, som kommer igennem byen flere gange hen over fredag, lørdag og søndag. Fredag med et indbudt, publikum, men til togene lørdag og søndag kan offentligheden købe billetter.

Fredag vil toget holde på stationen i Mårslet kl. 12.04, mens det er på vej til Århus. Det kommer retur kl. 13.29 og vil da holde et par minutter på stationen.
Lørdag afgår toget to gange fra Mårslet mod Århus. Det har 20 minutters stop i Århus, så går turen den anden vej.
Se planen og nærmere information om priser og hvor man kan stå på hvornår på vedhæftede link.

Ud over veteran/damptoget markeres jubilæet med en lille bog - "Odderbanen 1984-2009". Den er skrevet af Thomas Tjørnehøj, som tidligere har boet i Mårslet. Bogen er på 64 sider, har et væld af billeder og kan købes via forfatteren, boghandlere eller Forlaget Holsund.

link