Foredrag om Eks-skolen
13/10/2009

Kunstens Blekingegadebande. Således benævner idéhistorikeren Lars Morell Den Eksperimenterende Kunstskole. Torsdag aften den 15. oktober byder han indenfor til foredrag på Testrup Højskole om dette stykke levende dansk kunsthistorie.

Lars Morell har netop høstet mange anmelderroser for bogen "Broderskabet" et omfattende værk om personerne bag "Den eksperimenterende Kunstskole", som tilbage i tresserne banede nye veje for nutidens kunstscene. Bag "Eksskolen" stod navne som Per Kirkeby, Poul Gernes og Bjørn Nørgaard, som med sin hesteslagtning præsterede den danske kunsthistories mest omtalte happening.

Alt var dog ikke lutter idyl i kunstnerkredsen. Man var ikke kammerater, men ´brødre´, og som Bjørn Nørgaard udtaler, kan brødre hade hinanden og stadig være brødre. Som Blekingegadebanden var Den eksperimenterende Kunstskole en tæt sammenknyttet gruppe med strenge interne regler i første omgang gjaldt angrebene den traditionelle kunst, men senere blev gruppen også politisk engageret.

Arrangementet indledes kl. 19.30 og finder sted i højskolens foredragssal. Entré hhv. 25 / 50 kr., alt efter om man er medlem ellr ikke-medlem af skolekreds og elevforening.
/Testrup Højskole

link