Nyt om debatten
22/10/2009

Debatten her på webben har i tidens løb ændret sig ganske meget. Den var særdeles langsom at løbe i gang i begyndelsen var bidragene noget sporadiske. Senere gik der for alvor hul; det var som om vi så ketchupeffekten, hvor det i begyndelsen er vanskeligt at få noget ud af en ketchupflaske indtil det hele pludselig kommer på én gang!

På et tidspunkt fik debatten imidlertid en noget skinger klang, hvorfor mange undlod at skrive på debatten. Samtidig besluttede webgruppen sammen med fællesrådet, at der skulle være en moderatorfunktion, som tog stilling til de enkelte debatindlæg inden de blev indsat på debatsiden.

Det er nu to år siden, og i den forløbne tid har debatten stort set ikke eksisteret. Der har været så få indlæg fra endnu færre personer, at debatten slet ikke har kunnet leve op til sit navn. Om årsagen kan kun gisnes; det skyldes i hvert fald ikke antallet af afviste indlæg, som har været ganske beskedent.

Fællesrådet har nu besluttet at give debatten fri, dvs. at sløjfe den nævnte moderatorfunktion, så enhver kan lægge sine ord direkte ind på debatsiderne. Vi minder dog stadig om følgende gode råd til alle debattører:

1. Glem ikke, at der sidder et rigtigt menneske bag skærmen i den anden ende også så tal ordentligt.

2. Respektér andres tid og båndbredde - skriv kort, klart og lige til sagen.

3. Følelser er svære at kommunikere, sarkasme og ironi er rigtigt svære kommuniker derfor facts.

4. Skriv, når du kan bidrage med noget nyt, og lad være med at gentage synspunkter.

5. Giv et godt indtryk af dig selv byen er lille, og du skal kunne se folk i øjnene, når du bagefter møder dem på skolen eller i brugsen.

6. Man er, hvad man skriver - hæng ikke andre mennesker ud.

7. Brug debatten til at dele din viden i stedet for at nedgøre andres.

8. Tilgivelse af fejl er godt også på nettet.

9. Lad være med at råbe skriv aldrig med store bogstaver.

10. Stop, når du har kommunikeret dine facts afstå fra absolut at ville have det sidste ord.

Keld Schmidt-Møller
Formand
Mårslet Fællesråd

email