Ny plan for offentlig
29/10/2009

Århus Kommune er sammen med Midttrafik og Region Midtjylland i gang med at lave en ny kollektiv trafikplan for Århus og omegn. Planen skal træde i kraft i sommeren 2011.

Tavlen "viskes ren" for alle de nuværende bybuslinjer samt nogle af de regionale busruter. Der kommer et nyt og anderledes busnet, hvor intentionen er, at den kollektive trafik skal være mere attraktiv for både nye og nuværende kunder. Det vil man opnå ved at fokusere på de store rejsestrømme, som skal have hurtig, hyppig og direkte transport.
Grundstammen skal være et net af direkte buslinjer, som med kort rejsetid især kører langs indfaldsvejene. En af dem er planlagt til at få en forgrening, der går til Mårslet ad Obstrupvej og derfra op ad Tandervej. Den anden forgrening går bag om Skovgårdsvænget i Tranbjerg.
Det grovmaskede A-busnet bliver suppleret af mere lokalt rettede bybuslinjer, som vil dække områderne imellem og udenfor A-buslinjerne.
De supplerende bybusser skal ikke køre så ofte, "og de kan have et mindre direkte ruteforløb. De fleste buslinjer vil fortsat køre til og fra midtbyen", hedder det i præsentationen på kommunens hjemmeside (se linket).

Netop nu gennemføres en stor passagertælling i bybusserne. Det konkrete forslag til bybusnettet vil blive udarbejdet på grundlag af resultaterne af denne tælling. Forslaget til de bybuslinjer, der skal supplere A-busserne, vil derfor først kunne ses, når det samlede trafikplanforslag sendes i høring i starten af 2010.

Læs mere på linket - også om høringsfrister. Trafik og Veje giver selv forslag til nogle af de spørgsmål, man gerne vil høre brugernes og borgernes mening om:

- Hvad skal der til, for at flere vælger at bruge den kollektive trafik?
- Er det tilstrækkeligt, at alle har et stoppested i nærheden, hvor der af og til kommer en bus forbi?
- Vil de nye betjeningsprincipper give borgerne i Århus en bedre kollektiv trafik?
- Bliver der lagt op til en rigtig prioritering af ressourcerne?
- Skal der tages udgangspunkt i hyppig, hurtig og direkte transport for de store rejsestrømme?
- Kan den kollektive trafik være et reelt alternativ til privatbilen?


Høringsfriten er 30. november 2009. Det samlede forslag til Kollektiv Trafikplan Århus skal behandle i byrådet i starten af 2010.

/BiJ

link