Fællesrådet klager
26/11/2009

Efter en udsendelse i går i TV 2 Østjylland klager Fællesrådets formand over at være blevet fejlciteret.

Henvendelsen, der allerede blev sendt afsted i aftes, få timer efter udsendelsen, lyder:

"Til redaktionen for TV2 Østjylland

Jeg er i dag blevet spurgt om jeg ville deltage i et interview i de regionale nyheder. Det har jeg indvilliget i uden forbehold, da jeg tidligere har fået en fair behandling.

Da jeg nu ser indslaget her i aften, ser jeg til min bestyrtelse, at jeg refereres for at sige, at jeg "håber på, at vejen bliver placeret så tæt på byen som overhovedet muligt". Dette har jeg aldrig sagt, og det mener jeg absolut ikke. Tvært imod vil det fremgå af optagelsen, at jeg siger, at vejen skal så langt fra byen, at den giver minimale gener. Jeg siger også, at vejen skal så tæt på byen, så vi kan få glæde af den; men det er langt fra det samme som at sige det, jeg citeres for.

Det jeg citeres for, er ikke alene taget ud af en sammenhæng, det er direkte forkert. Der er ikke belæg for det på den optagelse, som jeg har deltaget i. Jeg går derfor ud fra som en selvfølge, at TV2 Østjylland vil komme med en berigtigelse. Det kan ikke være ordentligt journalistisk håndværk at jeg citeres for at have sagt noget, som jeg ikke på nogen måde har sagt og som jeg bestemt ikke mener.

Keld Schmidt-Møller
Formand
Mårslet Fællesråd"

Indslaget burde normalt kunne ses via TV 2 Østjyllands hjemmeside, men det virker p.t. ikke.
/BiJ

link