Stifteren af Mårsik
16/12/2009

Mindeord over Finn Bøje.

Mårslet har mistet et af de mennesker, som har gjort rigtigt meget for byen.
Lørdag den 12. december sov Finn Bøje ind efter halvandet års sygdom.
Finn bosatte sig i Mårslet for godt 35 år siden, men stammer fra Frederikshavn, hvor han først i 1970'erne arrangerede jazzklubmusik 1. juledag. Han blev ret hurtigt aktiv i Mårslet i deltagelsen af festugen og koncertarrangementer.
I 1985 startede han Mårsik, som arrangerede en lang række koncerter og arrangementer, hvis formål var at skaffe penge til foreningsarbejdet i Mårslet.
Ved Mårsiks 15-års jubilæum i 2000 var det blevet til 64 arrangementer, og der var på daværende tidspunkt doneret ca. kr. 600.000 til foreningslivet i Mårslet. Efterfølgende blev der frem til april 2004 afholdt yderligere 11 koncerter, så alt i alt har Finn arrangeret 75 koncerter i Mårslet og bidraget rigtig meget økonomisk og kulturelt til Mårslets foreningsliv.
Finns store bidrag især til TMG, resulterede da også i at han blev æresmedlem af TMG, og i 1985 blev udnævnt til årets Mårsletborger.
Finns store berøringsflade til kunstnere gjorde, at han fik rigtigt mange og gode kunstnere til Mårslet. Bl.a. kan nævnes: De Gyldne Løver, Erik Grip, Niels Hausgaard, Troels Trier og Rebecca Brüel, Lasse & Mathilde, Michala Petri, Kim Larsen, Østjysk Musikforsyning, Lars Lilholt, Johnny Madsen, Povl Dissing, Bamses Venner, Sebastian, The Mc. Calmanns, Anne Dorte Michelsen, Tørfisk, Papa Bue, Allan Olsen, Tamra Rosanes, Ester Brohus, Åge Aleksandersen og Peter Viskinde.
Endvidere havde Finn også en særlig evne til at få mange af sine mange bekendte til at hjælpe til med alle arrangementerne.

En anden af Finns store interesser var hundetræning. I mange år var han meget aktiv både som hundefører og instruktør i Århus Hundeførerforening, og han opnåede mange flotte resultater med sine hunde. Finn havde en meget stor kærlighed for hunde og havde et særdeles godt tag på dem.

De sidste halvandet år var Finn plaget af sygdom, og kræfterne slap op lørdag den 12. december.

Finn bisættes fredag den 18. december kl. 13.00 fra Mårslet Kirke.

/ Jacob Lind