Litteraturpris gik til
15/1/2010

Digteren Lars Skinnebach modtog fredag den 15. januar Montanas Litteraturpris for 2009 på 100.000 kroner. Overrækkelsen af prisen fandt sted på litteraturseminaret Tag og læs! på Testrup Højskole kl. 17:00.

Prisen tildeles Lars Skinnebach for genrebogen 'Enhver betydning er også en mislyd' (48 s., Gyldendal 2009), og dommerkomiteen motiverer:

"Montanas Litteraturpris for 2009 tildeles Lars Skinnebach (f. 1973, debut 2000) for den konstant overraskende, æstetisk provokerende, sætning for sætning gennemarbejdede, usikkert sikre, muligvis helt uopslidelige og på sin egen avancerede facon dybt samfundsrelevante genreblanding Enhver betydning er også en mislyd."

Montanas Litteraturpris er indstiftet af Dagbladet Information og Testrup Højskole i 2006 og gives hvert år til et dansk værk, som inden for sin genre er fornyende eller som formår at fremstille virkeligheden på en ny og overraskende måde. Den kan gives til skønlitterære udgivelser, essaysamlinger, fagbøger og biografier. Prisen uddeles på Testrup Højskoles litteraturkursus Tag og læs! I 2006 modtog Mette Moestrup prisen for digtsamlingen kingsize, i 2007 blev Peter Øvig Knudsens Blekingegadebanden belønnet, og prisvinderen for 2008 var Niels Frank med digtsamlingen Små guder.

Dommerkomiteen, der har udpeget prisvinderen, består af litteraterne Erik Skyum-Nielsen, Marianne Ping Huang og svenske Ingmar Lemhagen og kritikerne Kamilla Löfström og Thomas Thurah. Prisen er sponsoreret af Montana Møbler A/S.

/Testrup Højskole

link