Debat - Eliternes Triumf
18/2/2010

Journalisten Lars Olsen har med sin bog ?Eliternes triumf? sat gang i debatten om skævhederne i det danske samfund. Onsdag aften den 3. marts lægger han op til diskussion på Testrup Højskole.
Skævhederne skyldes, at over 70 pct. af de yngre folketingsmedlemmer i dag er akademikere eller studerende på akademiske uddannelser. For bare en generation siden var det anderledes. Næsten halvdelen af Folketingets medlemmer var faglærte og ufaglærte, og mange havde praktisk erfaring som arbejdere eller landmænd. Også på anden vis er ?de uddannede klasser? ved at sætte sig på magten. Det er storbyernes eliter af embedsmænd, eksperter og politikere, som sætter deres forestillinger igennem i reformer af politi, kommuner, uddannelser m.v.

Lars Olsen beretter om dette skifte og dets konsekvenser. Han tager også tilhørerne på en lille rejse tilbage i tiden til de kampe, der i 1800- og 1900-tallet banede vej for folkestyret. Det var i høj grad de brede folkelige bevægelser blandt arbejdere og bønder, som skabte det danske demokrati.

Efter foredraget er der kaffebord og diskussion i bedste højskolestil. Alle er velkomne.
Foredraget indledes kl. 19.30, og der betales entré ved døren - 50 kr. inkl. kaffebord for ikke-medlemmer, det halve for medlemmer af Testrup Højskoles elevforening og skolekreds.
/Testrup Højskole

link