Stor spørgelyst om bybus
16/4/2010

Antallet af afgange pr. time, koordinering med Odderbanen og andre buslinjer, kørsel gennem Hørret eller ej.

Disse og adskillige andre emner blev bragt på bane, da Rigmor Korsgaard afdelingsleder for kollektiv trafik i Århus Kommune torsdag stillede op til offentligt møde i skolens kantine om det fremtidige bybusnet i Århus.

Spørgelysten var stor hos de cirka 24 fremmødte mårslettere. Og ganske naturligt koncentrerede interessen sig om bussen til Mårslet, som i dag er linje 10, men i fremtiden skal hedde linje 19.

Efter de foreløbige planer skal linje 10/19 fortsat kun have to afgange i timen om dagen og én pr. time om aftenen. Flere gange understregede Rigmor Korsgaard, at hun og de andre planlæggere ikke er indstillet på at sende flere busser til Mårslet.

- Hyppigheden er fastlagt ud fra underlaget altså hvor mange der bruger bussen i dag. Og der er ikke underlag i Mårslet til flere afgange, sagde hun.

Hvis den nye busplan bliver gennemført som foreslået af planlæggerne, vil kommunen spare 25 millioner kr. om året. Alligevel vil der ifølge Rigmor Korsholm være tale om en forbedring af busnettet, da en del buslinjer bliver til såkaldte A-linjer med hyppige afgange og hurtig kørsel mellem omegnsbyer og Århus C. Men det gælder altså ikke Mårslets linje 10/19.

Planen er i offentlig høring frem til 25. april. Fællesrådets FU arbejder på et høringssvar.

Klik på linket for at se hvad Midttrafik skriver om plan og høring.

PerH

link