Reception på Testrup
26/11/2011

Jørgen Carlsen har 1. december 25 års jubilæum som forstander på Testrup Højskole.

Den 1. december 1986 tiltrådte Jørgen Carlsen stillingen som forstander på Testrup Højskole. Højskolen var på dette tidspunkt ude i en livstruende krise, men efter få år var udviklingen vendt. Testrup Højskole har siden været en af de toneangivende højskoler med masser af elever/kursister på de lange og korte kurser.

Jørgen Carlsen er født i 1949 i Sønderborg. Han blev mag.art. i idéhistorie i 1977 og var de følgende år ansat på Århus Universitet. I 1971 blev han gift med Anne Margrethe Zacher Carlsen. Sammen har de døtrene Signe og Gunhild samt 2 børnebørn.

Jørgen Carlsen har i skrift og tale løbende engageret sig i kultur- og samfundsdebatten. Hans ambition er at forene folkeoplysning og akademisk dannelse. Han er censorformand for faget idéhistorie, medredaktør af Højskolesangbogen, klummeskribent i Kristeligt Dagblad og medlem af Det Etiske Råd. Desuden har han holdt i hundredvis af foredrag over hele landet. I anledning af sin 60 års fødselsdag modtog han festskriftet ”Lys og sang – Jørgen Carlsen 60 år”.

Jubilæet fejres ved en reception på Testrup Højskole den 1. december kl. 15.00-18.00.

link