Åbent hus i Saxild Strand
6/5/2013

Søndag d. 12. maj kl. 13-16 holder det nye Saxild Strand åbent hus for alle interesserede.

Saxild Strand genåbner med tilbud om sundhedsophold. Det nye sundhedshotel Saxild Strand er først og fremmest et tilbud til Aarhus Kommunes borgere over 55 år, men tilbuddene retter sig mod flere generationer.

”Vi vil gerne have at stedet bliver et kraftcenter for nærområdet fra Aarhus til Odder, og der kommer forskellige kulturelle tilbud, som både er for dem, der bor der og for egnens beboere,” siger koordinator Henrik Woer.

Frivillige er vigtige for den nye måde Saxild Strand skal drives på. De skal supplere det sundhedsfaglige personale for eksempel som ledsagere på gåture og udflugter og som personlige instruktører til maskinerne i motionsrummet.

”Mange kulturelle tilbud vil også blive båret af frivillige, som for eksempel vil indbyde til åben litteraturkreds for alle beboere i lokalområdet. Også Læseforeningen vil tilbyde jævnlige oplæsningsaftner for alle,” fortæller Henrik Woer.

FO-Aarhus holder to åbne infomøder om Saxild Strand i henholdsvis Odder og Aarhus:
Onsdag d. 15. maj kl. 16.30 på Harboe Cafe, Rådhusgade 1 i Odder
Torsdag d. 16. maj kl. 16.30 i Cafe Nicolai i FO-byen, Vester Allé 8, Aarhus C

Til møderne kan man høre mere om hvilke tilbud, der er om ophold på Saxild Strand, hvem de er for, og hvad det koster.
Er man interesseret i at være frivillig på Saxild Strand, kan man høre mere om hvilke opgaver, der er og skrive sig på en interesseliste.

Det er stadigvæk Aarhus Kommune, der ejer Saxild Strand. og men driften varetages nu af en selvejende institution med blandt andet Ældresagen, en række patientforeninger, VIA University College og FO-Aarhus i bestyrelsen.
Det er FO-Aarhus, der har ansvaret for den daglige drift og administration.

link