Medborgerskab
21/11/2014

Medborgerskabsudvalget skal udarbejde en medborgerskabspolitik, som sætter ramme og retning for aktivt medborgerskab i Aarhus. Siden Fællesrådsseminaret den 25. februar, hvor Lars Kloppenborg fortalte om Medborgerskabsudvalget, er det arbejde for alvor gået i gang.

Medborgerskabsudvalget kan kun løse opgaven ved at samarbejde bredt og få konkrete input og erfaringer fra alle kroge af kommunen. Jo flere der har lyst til at være med, jo bedre blive medborgerskabspolitikken. Frem til udgangen af januar 2015 opfordrer vi derfor alle interesserede til at invitere til "middagsselskaber", hvor aktivt medborgerskab bliver sat til debat. Det er vores håb, at også mange af Fællesrådene vil bidrage og være værter for et ’middagsselskab’ hvor det aktive medborgerskab debatteres.

Som vært for et middagsselskab inviterer I de gæster, I har lyst til (som udgangspunkt 12 gæster pr. selskab). Det kan være fællesrådets egne medlemmer, foreningsaktive fra lokalsamfundet, venner, kollegaer, eksperter eller andre. Blot det er personer, som har lyst til at bidrage med meninger, ideer og engagement. Der er selvfølgelig ingen krav eller forventninger til hvad der serveres til middagen. En saltstang kan gøre det. Det vigtigste er, at man mødes og drøfter det, man som gæst synes er vigtigt. Vedhæftet her er nogle forslag til temaer, eller dilemmaer, som jeres samtale kan tage udgangspunkt i.

Som vært får I en købmandskurv med lidt godt til jeres selskab og en vejledning i, hvordan I kan samle op på jeres samtaler, så pointerne kommer videre til medborgerskabsudvalgets sekretariat og kan indgå i arbejdet med udviklingen af Medborgerskabspolitikken.

I marts/april 2015 vil værter og gæster fra middagsselskaberne blive til inviteret til et fælles arrangement om det videre arbejde med Medborgerskabspolitikken.

Hvis I har lyst til afholde en middag, skal I blot giv lyd på enten mail eller telefon, så kan vi aftale nærmere om det praktiske (kontaktoplysninger nederst i mailen)

Spørgsmål er også meget velkomne.

I kan læse mere om medborgerskabsudvalget her: www.medborgerskabiaarhus.dk

Jeg håber, at høre fra jer.

Med venlig hilsen

Asmund Hejlskov Bertelsen
Konsulent
D 8940 2229 E ahb@aarhus.dk
STRUKTUR OG SAMARBEJDE
Borgmesterens Afdeling
Aarhus Kommune
Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C
www.aarhus.dk

link