Brugsforeningen i Mårslet
18/12/2014

Brugsforeningen i Mårslet er gået ind i et projekt, hvor målet på sigt er, at der kommer penge i kassen til udvikling af både SuperBrugsen og lokalsamfundet i Mårslet.

Sammen med to andre brugsforeninger skal Mårslet og Omegns Brugsforening bestyre et nyt tankanlæg og vaskehal kaldet Egebjerg Servicecenter A/S.

De to andre brugsforeninger er SuperBrugsen Stilling og Gedved Brugsforening.

”Vi blev spurgt, om vi vil gå ind i selskabet af Stilling og Gedved i foråret 2014. Vi har længe ventet på det rette investeringsprojekt og har ikke haft mulighed for et sådan projekt i og omkring Mårslet,” siger Anne-Mette Bay Bjørn, der er formand for Mårslet og Omegns Brugsforening.

”Vi fik en del briefinger om Egebjerg Servicecenter og det viste sig at være et utrolig spændende projekt. Et tankanlæg med vaskehal i et område af Horsens udkant som er i stor vækst,” fortsætter hun.

Placeret i trafikeret område

Tankanlægget med vaskehal bliver placeret i Egebjerg ved Horsens - klods op af et større butiksområde med Netto, Fakta og bagerbutik.

Det ligger lige ud til den meget befærdede landevej, som forbinder motorvejsafkørsel 55, Horsens Nord og Skanderborgvej, der kører forbi Egebjerg by og ind til Horsens.

Det nye projekt ligger også i området tæt på det store Danish Crown slagteri, hvor flere hundrede kører til og fra arbejde hver dag.

Ikke samme mulighed i Mårslet

Brugsforeningen i Mårslet havde gerne set, at muligheden for en god investering var opstået tættere på vores nærområde, men det var ikke tilfældet på nuværende tidspunkt.

”I vores strategiarbejde har vi ønsket at arbejde med investeringer, og især et tankanlæg med vaskehal er blevet nævnt. Men der er ikke nogen tankstationsprojekter i støbeskeen i vores nærområde endnu,” siger Anne-Mette Bay Bjørn.

”Måske når den nye Bering-Beder vej kommer, men den er jo ikke engang linjeført endnu og udsigt til etablering af denne vej er formentlig først i 2020,” fortsætter formanden.

Tro på god investering

Selskabet mellem de tre brugsforeninger blev etableret den 12. november 2014, og første spadestik blev taget mandag den 8. december ved de tre brugsuddelere.

Som du kan se på billedet var skovlene guldfarvede, og forhåbentlig er det et tegn på, at investeringen kommer til at give et godt afkast. Til gavn for borgerne i Mårslet.

”Der er lavet lovende beregninger på projektet. Selv med forsigtige udmeldinger tegner det til at blive en rigtig god investering. Planen med investeringen er jo netop at få mere ud af vores kapital og dermed trække kroner hjem til projekter i Mårslet,” siger Anne-Mette Bay Bjørn.

Serviceanlægget forventes at tage imod de første biler til foråret 2015.

/Julie Homann Carøe

Tekst til billedet:
De tre brugsuddelere satte sammen byggeprojektet i gang, her ses fra venstre Troels Laursen, brugsuddeler i Mårslet, Brian Falkenstrøm Scheel, brugsuddeler i Stilling og Mikael Steiniche, brugsuddeler i Gedved.

link