Grundlovsfesten 5. juni
24/5/2016

Grundlovsfesten i Borgerhuset 5. juni 2016 løber planmæssigt af stablen skønt traditionen næsten er lige så ”gammel” som selve genstanden for fejringen. I det mindste er Borgerhuset fra samme århundrede, som Grundloven.

Festen forløber nogenlunde efter samme skabelon, som erfaret af vore tidligere gæster. Vi har ”overtalt” vores eget byrådsmedlem, Anette Poulsen (S) til at holde talen for Grundloven og hvad deraf følger i år. Den vendte gris (over gløderne) leveres af Mårslets hovederhverv (arealmæssigt da !) som en årlig tilbagevendende tribut til forsamlingen af mårsletter og deres gæster. Selv øllet er brygget af folk fra Mårslet og kommer fra Aarhus Bryghus (World Headquarters). Det gode humør vil opstå hos ejerne af Borgerhuset – nemlig alle os Mårslettere.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her i vores skønne demokrati, som det er opstået ved og har udviklet sig fra den oprindelige grundlov fra 1849, i takt med en europæisk bølge af nødvendighed, alle søger tilbage til de tanker om folkestyre, der er essensen i vores hverdag. Der kan være mange indgangsvinkler til dette - og hver og en har vi forskellige indgange. Resultaterne skal nok komme, men på vejen vil vi høre, hvad vore folkevalgte siger.

Derfor velkommen alle – og så er der altså hyggeligt i Borgerhusets have !

Priserne er symbolske og stemningen i top. Kom og nyd et par timer af de sjældne i Borgerhuset, som er der for alle mårsletter og deres gæster.

Se hele programmet i Mårslet-Bladet eller ved at besøge Borgerhusets hjemmeside.
/SV

link