Letbanen testkører
14/5/2017

Tirsdag morgen den 16. maj indleder Aarhus Letbane arbejdet med at testkøre de nye letbanetog. Det sker på strækningen mellem Mårslet Station og Malling Station.

Fra den 22. maj udvides testen til også at omfatte strækningen mellem Mårslet Station og Tranbjerg Station.

Kørslen med letbanetogene skal blandt andet afprøve letbanetogenes accelerationsevne og bremser. Testkørslerne er med til at sikre, at alle letbanetog fungerer optimalt, når Letbanen åbner for passagerer senere i år.

Den 23. september åbner strækningen for passagerer mellem Aarhus H og Skejby via havnen. I begyndelsen af december følger strækningen mellem Aarhus H og Odder, mens den sidste del af letbanesystemet mellem Aarhus H og Grenaa åbner i begyndelsen af 2018.

Testkørslerne på strækningen mellem Tranbjerg og Malling vil som regel blive udført i tidsrummet mellem kl. 7 om morgenen og kl. 23 om aftenen på hverdage nogle dage vil testkørslerne være afsluttet i løbet af eftermiddagen.

Af hensyn til sikkerheden er det nødvendigt at afspærre krydsningerne på teststrækningen. Der vil blive opstillet trafiktavler med tydelige angivelser af omkørsler. Sker der ændringer undervejs, vil Letbanens hjemmeside opdateres løbende.

Når Letbanens nye signalanlæg er afprøvet og godkendt, genåbnes overkørslerne.

Det samlede arbejde med at testkøre letbanetog forventes afsluttet på den anden side af sommerferien.

link