"Et værre cirkus"
13/6/2007

Hvad har klovne, søløver, linedansere og hooligans til fælles med James Joyce’s roman Ulysses?

Det kan du finde ud af, når 20 talenter fra Testrups Højskoles teater viser deres helt egen bearbejdelse af James Joyce’s skelsættende litterære værk fra 1922, en forestilling de kalder:

"Ulysses – et værre cirkus"
på Fuglsøcentret på Mols d. 16. juni kl. 16.30

Her blander smukke kvinder, søløver og badebolde, linedansere, jonglører og hooligans sig med de obligatoriske klovne i manegen!

Det danske James Joyce Selskab og Folkeuniversitetet i Århus arrangerer et seminar om den store roman. Den 16. juni 1904 er dagen, hvor "Ulysses" foregår i Dublin – den såkaldte Bloomsday, efter hovedpersonen Leopold Bloom. Og Testrups teaterlinie er gået til Joyce’ hovedværk med stor respekt - og behandler det aldeles respektløst. Alt andet ville være en fornærmelse.

"Kom nærmere mine damer og herrer. Store og små – tykke og tynde – statelige og trinde – alle hver og én. Velkommen til den 16. juni 1904 og til 1922 og velkommen til evigheden og nutiden. Velkommen til alle menneskers dag til alle tider. (…) Velkommen til skammen, til skylden, til kvinderne og mændene. Til alle tiders Molly, til alle tiders Bloom og til alle tiders rejse. Velkommen til den Odyssé som ingen kan genfortælle. Velkommen til dem der alligevel prøver. Til tilfældigheden, til viljen og til Historien som det mareridt vi alle prøver at vågne af, før det sparker bagud efter os! Velkommen til Ulysses " (uddrag fra forestillingen "Ulysses – et værre cirkus").

link