Ny dram til Hjerl Hede
13/8/2008

I flere år har man kunnet købe krydderposer, produceret af Mårslet Brændevinslaug i Turistkiosken på Hjerl Hede; men for nogle uger siden fik vi en henvendelse fra købmand Connie Dalby, der bestyrer den gamle købmandshandel deroppe (selve den fine, gamle bygning stammer fra Svinsager, ikke så langt fra Mårslet; men det er en helt anden historie).
Connie Dalby ville gerne have udviklet en kryddersnaps, en Hjerl Hede Dram, som de fra den gamle købmandsbutik vil sælge på flaske.

Drammen skulle først og fremmest indeholde hedens urter, så vi producerede 4 forslag til en ny dram til Hjerl, som de gode folk deroppe testede - og valget faldt på det produkt, vi har kendt under arbejdstitlen 'HH01'.

Man fornemmer i Hjerl Hede Drammen pors, lyng, tormentilrod, røn og perikon; men smagen er afrundet med flere andre urter og til slut er der et forsigtigt strejf af sødme, skabt af bl.a. lidt Muscovadosukker. Der er efter ønske anvendt vodka til ekstrahering af smagsstofferne.

Ifølge købmanden sælges produktet lige så hurtigt, som vi kan få det produceret, det er jo altid rart at vide.

I øvrigt er Lauget at træffe på Hjerl Hedes Høstmarked, der finder sted i weekenden 16./17. august fra 10-17. Her fortæller vi om fremstilling af kryddersnaps, viser hvordan man gør, tilbyder vores krydderposer og udskænker smagsprøver - ved siden af folk, der fremviser lækre, hjemmelavede oste, mjød, honning, økologiske urter o.m.a. Se mere om Høstmarkedet her (voldsomt opdateret 13. august): link .

- Kryddermesteren

link email